Gurmánska online škola: Ako upiecť kváskový chlieb

Ako upiecť kváskový chlieb? Mnoho kamarátiek som už naučila kváskovať. Rady z internetu a kníh im nefungovali. Mnoho podstatných informácií sa stratí medzi riadkami, a tak niet divu, že ich chleby boli tvrdé, nakyslé, zbité alebo ťažké a mokré. To by odradilo každého!

Tak neplytvajte svojim časom a energiou. Naučte sa kváskovať so mnou prakticky a jednoducho. Postup, ktorý vás naučím vám umožní v pohode piecť hoci aj každý deň popri každodenných povinnostiach.

Výhody GURMÁNSKEJ online školy:

  • POHODLIE: Ste v dôverne známom prostredí vlastnej kuchyne a používate nástroje, ktoré poznáte
  • ČAS: Nemusíte nikam cestovať, hľadať parkovanie a premýšľať o tom, či kurz stihnete
  • PRAKTICKOSŤ: všetko čo robím, vidíte cez kameru v priamom prenose a môžete porovnávať so stavom svojho cesta
  • NÁVRATNOSŤ: vďaka nadobudnutým zručnostiam a mojej podpore aj po skončení kurzu nebudete musieť už v živote kupovať chlieb v obchode
  • KVALITA: som skúsená lektorka s certifkáciou Ministerstva školstva na výkon profesie lektora. Moje kváskovacie postupy sú jednoduché, zrozumiteľné a fungujú.

Na kurze sa naučíte:

  • všetko o kvásku a reakciách, ktoré v ňom prebiehajú
  • ako si vybrať správnu múku a udržiavať kvások v dobrej kondícii
  • ako si naplánovať pečenie
  • pracovať s cestom a stáčať chlieb do ošatky
  • ako upiecť nadýchaný bochník
  • aké sú výhody a nevýhody rôznych nádob na pečenie
  • upečieme chlieb spolu

Priebeh kurzu

Kváskujete vy aj ja, kváskujeme spolu. Krok po kroku vás prevediem celým procesom:

  • Zoznámenie a začiatok kurzu. Výmena vstupných informácií, rozhovor o tom, čo vám robí najväčšie ťažkosti pokiaľ už kváskujete a nedarí sa, informácie o múkach, teplote a iných dôležitých podmienkach úspešného kváskovania.
  • Založíme cesto na budúci chlieb
  • Vymiesíme cesto a pokračujeme v rozhovore. Budem odpovedať na vaše otázky, ktoré o kváskovaní máte a podelím sa s vami o moje kváskovacie tipy. Ukážem vám, ako ho prekladať a dáme si prestávku.
  • Cesto bude kvasiť a ja vám budem posielať priebežne upozornenia, kedy prekladám cesto ja, aby sme si zladili kroky.
  • Stáčanie do ošatky. Kým bude cesto oddychovať v ošatke, bude čas na vaše ďalšie otázky, ktoré vám napadli medzičasom.
  • Dáme piecť chlieb 

Pridajte sa ku môjmu rannému pečeniu!

  • 08:00 kávička
  • 08:30 založíme cesto na budúci chlieb
  • 08:30 – 09:30 prestávka
  • 09:30 vymiesíme cesto a pokračujeme v rozhovore
  • 10:00 – 14:30 Cesto kvasí a my sa venujeme každá svojej práci
  • 14:30 Späť k cestu. Stáčanie do ošatky. A poobedná kávička kým sa nahreje rúra?
  • 15:00 Dáme piecť chlieb 
  • 16:00 Hotovo!

Ste skôr sova ako škovránok?

  • 14:00 kávička
  • 4:30 založíme cesto na budúci chlieb
  • 14:30 – 15:30 prestávka
  • 15:30 vymiesíme cesto a pokračujeme v rozhovore.
  • 16:00 – 19:00 Cesto kvasí a my sa venujeme každá svojej práci
  • 19:00 Späť k cestu a stáčanie do ošatky. Pohár vínka kým sa nahreje rúra?
  • 19:30 Dáme piecť chlieb 
  • 20:00 Hotovo!

Čo budete potrebovať:

  • 150 alebo 200 g rozkvasu (štartér, aktívny kvások)
  • Ražnú múku na dokŕmenie kvásku
  • 300 alebo 400 g chlebovej pšeničnej múky
  • Vodu 
  • Soľ
  • Chlebové korenie (rasca, kardamón, anýz, alebo aspoň minimálne rascu)
  • Ošatku (ak nemáte, budeme improvizovať)
  • Rúru 
  • Nádobu na pečenie (s pokrievkou)
  • Pripojenie na internet

Organizačné:

  • Školenie prebieha cez ZOOM (pošlem pozvánku s linkom) alebo FB video chat
  • Časy sú len orientačné a môžu sa meniť (skracovať) v závislosti od toho, čo bude cesto potrebovať.
  • Cena individuálneho kurzu: 15 eur/ osoba
  • Termín si dohodneme telefonicky na základe vašej prihlášky
  • Po dohodnutí termínu vášho kurzu vám vystavím zálohovú faktúru, ktorú vám pošlem e-mailom. Po úhrade bude váš termín zarezervovaný a budem sa tešiť na naše stretnutie.

Prihláste sa na kurz

Tieto údaje budú použité na faktúre, ktorá vám bude vystavená na základe prihlášky