Gurmánska online škola: Ako upiecť kváskový chlieb

Ako upiecť kváskový chlieb? Mnoho kamarátiek som už naučila kváskovať. Rady z internetu a kníh im nefungovali. Mnoho podstatných informácií sa stratí medzi riadkami, a tak niet divu, že ich chleby boli tvrdé, nakyslé, zbité alebo ťažké a mokré. To by odradilo každého!

Tak neplytvajte svojim časom a energiou. Naučte sa kváskovať so mnou prakticky a jednoducho. Postup, ktorý vás naučím vám umožní v pohode piecť hoci aj každý deň popri každodenných povinnostiach.

Výhody GURMÁNSKEJ online školy:

  • POHODLIE: Ste v dôverne známom prostredí vlastnej kuchyne a používate nástroje, ktoré poznáte
  • ČAS: Nemusíte nikam cestovať, hľadať parkovanie a premýšľať o tom, či kurz stihnete
  • PRAKTICKOSŤ: všetko čo robím, vidíte cez kameru v priamom prenose a môžete porovnávať so stavom svojho cesta
  • NÁVRATNOSŤ: vďaka nadobudnutým zručnostiam a mojej podpore aj po skončení kurzu nebudete musieť už v živote kupovať chlieb v obchode
  • KVALITA: som skúsená lektorka s certifkáciou Ministerstva školstva na výkon profesie lektora. Moje kváskovacie postupy sú jednoduché, zrozumiteľné a fungujú.

Na kurze sa naučíte:

  • všetko o kvásku a reakciách, ktoré v ňom prebiehajú
  • ako si vybrať správnu múku a udržiavať kvások v dobrej kondícii
  • ako si naplánovať pečenie
  • pracovať s cestom a stáčať chlieb do ošatky
  • aké sú výhody a nevýhody rôznych nádob na pečenie
  • upečieme chlieb spolu

Priebeh kurzu:

14:00 zoznámenie a začiatok kurzu

14:30 založíme cesto na budúci chlieb

14:30 – 15:15 budem odpovedať na vaše otázky, ktoré o kváskovaní máte a podelím sa s vami o moje kváskovacie tipy

15:15 – 15:30 prestávka

15:30 vymiesíme cesto

15:00 – 18:00 ukážem vám, ako ho prekladať a dáme si prestávku. Medzičasom vám budem posielať priebežne upozornenia, kedy prekladám cesto ja, aby sme si zladili kroky

18:0018:30 Stáčanie do ošatky. Kým bude cesto oddychovať v ošatke, bude čas na vaše ďalšie otázky, ktoré vám napadli medzičasom.

18:30 Dáme piecť chlieb 

19:00 Hotovo!

Poznámky ku harmonogramu: Časy sú len orientačné a môžu sa meniť (skracovať) v závislosti od toho, čo bude cesto potrebovať.

Čo budete potrebovať:

  • Rozkvas (150 g)
  • Múku (chlebovú pšeničnú alebo špaldovú)
  • Vodu 
  • Ošatku (ak nemáte, budeme improvizovať)
  • Rúru 
  • Nádobu na pečenie (s pokrievkou)
  • Pripojenie na internet a WhatsApp

Cena

  • Cena individuálneho kurzu: 25 eur/ osoba

Termín

  • Vyberte si termín a ja vám ho následne potvrdím

Platoba

  • Po záväznom dohodnutí termínu vášho kurzu vám vystavím zálohovú faktúru, ktorú vám pošlem e-mailom. Po úhrade bude váš termín zarezervovaný a budem sa tešiť na naše stretnutie.

Prihláste sa na kurz

Tieto údaje budú použité na faktúre, ktorá vám bude vystavená na základe prihlášky