Kuracie prsia na mrkve a smotane s bylinkami

Kuracie prsia sú, ako som už viackrát písala, univerzálne mäso. Ľahké na trávenie, pritom výživné, hodí sa pre deti aj pre starších ľudí. V omáčke voňajúcej bylinkami a s lahodnou smotanou dostáva toto mäso nový rozmer.

Mrkva nakrájaná na tenké kolieska dodáva vrstvu sladkastej chuti, ktorú vhodne dopĺňajú zrnká kukurice. Už len trošku cibule a cesnaku, majoránky, šalvie a rozmarínu, kvapku smotany a o pol hodinku môžete podávať ľahký, ale príjemne domácky hrejivý obed.

Kuracie prsia na mrkve a smotane s bylinkami

Recipe by Kuchyňa Spoza plota
Porcie

4

Úroveň

ľahká

Príprava

15 min

Varenie

30 min

Budete potrebovať

  • 2 kuracie prsia

  • 1 lyžicu olivového oleja

  • 1 cibuľa

  • 1 strúčik cesnaku

  • 4 mrkvy

  • 2 hrste kukurice

  • 1 dcl šlahačkovej smotany

  • Soľ, sušenú majoránku, šalviu a rozmarín, zázvor

  • 1 lyžicu pohánkovej múky

Pracovný postup

  • Kurcie prsia som nakrájala na menšie kúsky, podobne ako na rizoto.
  • Na ohriatom olivovom oleji som osmažila cibuľku nakrájanú na polmesiačiky a mrkvu nakrájanú na kolieska.
  • Premiešala som a pridala som kurcie mäso. To som nechala zatiahnúť, osolila som cesnakovou soľou (ak nemáte, použite na plátky nakrájaný strúčik cesnaku), premiešala a podliala vodou.
  • Do panvice, v ktorej som jedlo pripravovala, som pridala kukuricu, namrvila sušené bylinky, keď voda začala vrieť, tak som panvicu zakryla a znížila teplotu, aby voda len pobublávala.
  • Keď bola mrkva mäkká a mäso prevarené, priliala som trochu smotany, ktorú som rozmiešala.
  • Potom som pridala 3 čajové lyžičky pohánkovej múky a nechala prejsť varom.

Poznámky

  • Pohánková múka je vynikajúca na zahusťovanie. Robí krémovitú konzistenciu, nehrčkavie a nie je cítiť pohánkou ako napríklad pohánková kaša. Zároveň pridávate do jedálnička čosi zdravé pre cievy a nikto o tom ani nemusí vedieť.
  • Ak nemáte kukuricu ale hrášok, pokojne nahraďte.
  • S bylinkami nešetrite, ale ani nepreháňajte.
  • Podávala som s ryžou aj cestovinami, obe verzie sú vynikajúce.

Chcete viac takýchto článkov alebo receptov? Stačí sa prihlásiť na odber Noviniek a budete dostávať pravidelné sezónne recepty e-mailom! V novinkách nájdete recepty zo sezónnych surovín, gurmánske tipy na víno, a súhrny aktuálne publikovaných článkov na blogu Spoza plota. Jednoducho vám nič neutečie.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.