Kuracie prsia sú, ako som už viackrát písala, univerzálne mäso. Ľahké na trávenie, pritom výživné, hodí sa pre deti aj pre starších ľudí. V omáčke voňajúcej bylinkami a s lahodnou smotanou dostáva toto mäso nový rozmer.
Mrkva nakrájaná na tenké kolieska dodáva vrstvu sladkastej chuti, ktorú vhodne dopĺňajú zrnká kukurice. Už len trošku cibule a cesnaku, majoránky, šalvie a rozmarínu, kvapku smotany a o pol hodinku môžete podávať ľahký, ale príjemne domácky hrejivý obed.
Kuracie prsia na mrkve a smotane s bylinkami
Budete potrebovať
2 kuracie prsia
1 lyžicu olivového oleja
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
4 mrkvy
2 hrste kukurice
1 dcl šlahačkovej smotany
Soľ, sušenú majoránku, šalviu a rozmarín, zázvor
1 lyžicu pohánkovej múky
Pracovný postup
- Kurcie prsia som nakrájala na menšie kúsky, podobne ako na rizoto.
- Na ohriatom olivovom oleji som osmažila cibuľku nakrájanú na polmesiačiky a mrkvu nakrájanú na kolieska.
- Premiešala som a pridala som kurcie mäso. To som nechala zatiahnúť, osolila som cesnakovou soľou (ak nemáte, použite na plátky nakrájaný strúčik cesnaku), premiešala a podliala vodou.
- Do panvice, v ktorej som jedlo pripravovala, som pridala kukuricu, namrvila sušené bylinky, keď voda začala vrieť, tak som panvicu zakryla a znížila teplotu, aby voda len pobublávala.
- Keď bola mrkva mäkká a mäso prevarené, priliala som trochu smotany, ktorú som rozmiešala.
- Potom som pridala 3 čajové lyžičky pohánkovej múky a nechala prejsť varom.
Poznámky
- Pohánková múka je vynikajúca na zahusťovanie. Robí krémovitú konzistenciu, nehrčkavie a nie je cítiť pohánkou ako napríklad pohánková kaša. Zároveň pridávate do jedálnička čosi zdravé pre cievy a nikto o tom ani nemusí vedieť.
- Ak nemáte kukuricu ale hrášok, pokojne nahraďte.
- S bylinkami nešetrite, ale ani nepreháňajte.
- Podávala som s ryžou aj cestovinami, obe verzie sú vynikajúce.
Novinky Spoza plota
Chcete viac takýchto článkov alebo receptov? Stačí sa prihlásiť na odber Noviniek a budete dostávať pravidelné sezónne recepty e-mailom! V novinkách nájdete recepty zo sezónnych surovín, gurmánske tipy na víno, a súhrny aktuálne publikovaných článkov na blogu Spoza plota. Jednoducho vám nič neutečie.