Fazuľový guláš aj pre vegánov

Mám pre vás ďalší recept zo strukovín. Tentokrát som pripravovala fazuľu. Mali sme chuť na báb gulyás, fazuľový guláš, ale stala sa, tuším prvýkrát v histórii našej domácnosti taká vec, že nám došla paprika, sladká aj pálivá. Než sa ale dostanem na trh doplniť zásoby, hádam nepomrieme od hladu. A pripravila som fazuľový guláš na indický spôsob.

Suroviny:

  • 200 g bielej fazule
  • 1 cibuľa
  • 4 malé mrkvy
  • 300 g paradajok
  • zemiaky upečené v šupe
  • strúčik cesnaku
  • korenia: soľ, čierne korenie, kurkuma, rímska rasca, koriander, zázvor
  • petržlenová vňať

Pracovný postup

Fazuľu som namočila na noc. Postupovala som ako zvyčajne pri varení indického dhalu – na masti ohriať korenia, cibuľu, na kolieska nakrájanú mrkvu, pridať fazuľu a podliať vodou. Pri tomto recepte som použila liter vody. Najprv som podliala pol litrom vody a keď sa odparila, tak druhým. Po dovarení, keď boli fazule mäkké, tak som pridala nasekané paradajky a úplne na záver nasekanú petržlenovú vňať. Tej dajte čím viac, tým lepšie.

Foto: Martina Javůrková. Fazuľový guláš aj pre vegánov

Kým sa varil guláš, pripravila som zemiaky. Nakrájala som ich na veľké štvrtiny, osolila, okorenila, omastila troškou olivového oleja a upiekla v rúre. Po vychladnutí som každú štvrťku rozkrájala na štvrtiny a zemiaky som zamiešala do gulášu. Získal tým nielen hustotu, ale aj nevšednú chuť.

Máte radi strukoviny? Vyskúšajte aj tieto recepty!


Chcete viac takýchto tipov a receptov? Stačí sa prihlásiť na odber Noviniek a budete dostávať pravidelné sezónne recepty e-mailom! V novinkách nájdete recepty zo sezónnych surovín, gurmánske tipy na víno, a súhrny aktuálne publikovaných článkov na blogu Spoza plota. Jednoducho vám nič neutečie.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.