Mám pre vás ďalší recept zo strukovín. Tentokrát som pripravovala fazuľu. Mali sme chuť na báb gulyás, fazuľový guláš, ale stala sa, tuším prvýkrát v histórii našej domácnosti taká vec, že nám došla paprika, sladká aj pálivá. Než sa ale dostanem na trh doplniť zásoby, hádam nepomrieme od hladu. A pripravila som fazuľový guláš na indický spôsob.
Suroviny:
- 200 g bielej fazule
- 1 cibuľa
- 4 malé mrkvy
- 300 g paradajok
- zemiaky upečené v šupe
- strúčik cesnaku
- korenia: soľ, čierne korenie, kurkuma, rímska rasca, koriander, zázvor
- petržlenová vňať
Pracovný postup
Fazuľu som namočila na noc. Postupovala som ako zvyčajne pri varení indického dhalu – na masti ohriať korenia, cibuľu, na kolieska nakrájanú mrkvu, pridať fazuľu a podliať vodou. Pri tomto recepte som použila liter vody. Najprv som podliala pol litrom vody a keď sa odparila, tak druhým. Po dovarení, keď boli fazule mäkké, tak som pridala nasekané paradajky a úplne na záver nasekanú petržlenovú vňať. Tej dajte čím viac, tým lepšie.

Kým sa varil guláš, pripravila som zemiaky. Nakrájala som ich na veľké štvrtiny, osolila, okorenila, omastila troškou olivového oleja a upiekla v rúre. Po vychladnutí som každú štvrťku rozkrájala na štvrtiny a zemiaky som zamiešala do gulášu. Získal tým nielen hustotu, ale aj nevšednú chuť.
Máte radi strukoviny? Vyskúšajte aj tieto recepty!
- Hrachová kaša
- Kaša z červenej šošovice
- Domáce baked beans
- Trenčiansky párok s fazuľou
- Vegan burger z červenej šošovice
- Novoročný šošovicový prívarok so sekanou
- Klasický fazuľový prívarok
- Vegánska hrachová polievka
- Šošovicový dhal