Tekvicový koláč je jednoduchý, chutný a šťavnatý podobne ako mrkvový či jablkový koláč. Veľkou výhodou receptu je, že sa dá obmieňať podľa chuti a nálady. Máte tekvicu? Tak s chuťou do pečenia!
Suroviny na tekvicový koláč
- 300 g kryštálový cukor
- 5 vajec
- 400 g polohrubá múka
- 1 balíček kypriaci prášok do pečiva
- 400 g tekvica
- 1 hrsť hrozienka
- 100 g orechy
- 6 PL olej
Postup
Vajcia vyšľahajte s cukrom. Potom pridajte olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva, primiešame pomleté alebo nasekané orechy, na hrubo postrúhanú tekvicu a hrozienka. Cesto vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečte pri 180 stupňoch asi 20 minút. Po upečení koláč posypte práškovým cukrom alebo polejte čokoládou.
Variácie
- Dajte do koláča len polovicu cukru a obohaťte ho sušeným ovocím
- Ja som do koláča nasekala sušený ananás, poliala som ho horkou čokoládou a posypala kokosom
- Vyskúšajte pridať perníkové korenie, oriešky alebo hrozienka
P.S.: koláč môžete pripraviť aj v zime, zo zmrazenej tekvice, stačí ju len rozmraziť a vyžmýkať.