Domáci tekvicový koláč

Tekvicový koláč je jednoduchý, chutný a šťavnatý podobne ako mrkvový či jablkový koláč. Veľkou výhodou receptu je, že sa dá obmieňať podľa chuti a nálady. Máte tekvicu? Tak s chuťou do pečenia!

Suroviny na tekvicový koláč

  • 300 g kryštálový cukor
  • 5 vajec
  • 400 g polohrubá múka
  • 1 balíček kypriaci prášok do pečiva
  • 400 g tekvica
  • 1 hrsť hrozienka
  • 100 g orechy
  • 6 PL olej

Postup

Vajcia vyšľahajte s cukrom. Potom pridajte olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva, primiešame pomleté alebo nasekané orechy, na hrubo postrúhanú tekvicu a hrozienka. Cesto vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečte pri 180 stupňoch asi 20 minút. Po upečení koláč posypte práškovým cukrom alebo polejte čokoládou.

Variácie

  • Dajte do koláča len polovicu cukru a obohaťte ho sušeným ovocím
  • Ja som do koláča nasekala sušený ananás, poliala som ho horkou čokoládou a posypala kokosom
  • Vyskúšajte pridať perníkové korenie, oriešky alebo hrozienka

P.S.: koláč môžete pripraviť aj v zime, zo zmrazenej tekvice, stačí ju len rozmraziť a vyžmýkať.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.